Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Навигационни компютри, вграждани в автомобилите BMW.

Преди всичко трябва да кажем, че преди появата на ситемата iDrive, BMW разполага с четири вида навигационни компютри, известни като МК1, МК2, МК3 и МК4.

MK1 се вгражда в автомобилите, произведени между 01/95г. и 08/97г. Те работят само със CD-та.MK2 се вгражда в автомобилите, произведени между 09/97г. и 08/00г. Те работят само със CD-та.MK3 се вгражда в автомобилите, произведени между 08/00г. и 09/02г. Те също работят само със CD-та. Може да бъде програмиран така, че менюто и гласовите напътсвия да бъдат на Български език.


МК4 започва да се вгражда през 09/03г. в автомобилите на BMW и е първия навигационен компютър на фирмата, четящ DVD формат. С последния ъпдейт на софтуера, изгледа на картата може да бъде и в перспектива.
Софтуера на МК4 може да бъде променен така, че да бъдат активирани гласови предупреждения за наличието на камери за скорост, стационарни камери, полицейски постове и т.н. по Вашия път. Тази опция съществува само за компютрите МК4. Както при този модел, така и при модела МК3, менюто и гласовата навигация могат да бъдат програмирани на Български език. Също така и на двата модела може да се постави изображение по избор за начален екран на навигацията. За повече информация, моля попълнете формата за контакт и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

МК отпред

Navi 01/02/03 са навигационни компютри, вграждани в Е65/Е66 7-ма серия. Navi 01 може да чете само CD-та, докато Navi 02/03 могат да работят както със CD-та, така и с DVD-та и могат да се познаят по надписа DVD на предния панел.

iDRIVE Business ССС е ограничена версия на iDRIVE компютърa с малък 6.6-инчов дисплей и е това, което получавате при поръчка на 5-та серия, 6-та серия, 7-ма серия, X5 и X6, без опция за навигация.

Освен това, тази навигация може да бъде поръчана в Европа на 1-ва серия и 3-та серия като "Бизнес Навигация", като в този случай има само основни възможности за навигиране със стрелки.

Ранните версии на Бизнес Навигацията могат да показват само стрелки за посоката, но при най-новата версия може да се показват 2D карти.

iDRIVE Бизнес Навигацията използва различна DVD карта от тази за iDRIVE Професионалната Навигация. Тъй като на централната конзола има само един слот за оптично устройство, не може да се слуша музика от CD-то и да се ползва навигацията едновременно.

iDRIVE Professional ССС(Car Communication Computer) навигацията стартира през 2003 г. при появата на Е60/Е61. Тя ползва голям 8.8-инчов екран, изгледа на картата вече e в 3D перспектива, има два слота за оптични устройства и може да се ползва CD-то, докато навигацията работи. С последния ъпдейт на този компютър, устройството вече може да просвирва песни, които са записани в MP3 формат. Този ъпдейт се прави само в оторизираните сервизи на BMW.

iDRIVE Professional СIС(Car Infotainment Computer) излиза през 2008 г. като оборудване на F01/F02 7-ма серия и се монтира във всички нови модели, които излизат в последствие. Отличава се от предходния модел с това, че има по-голям дисплей 1280x480 пиксела, операционната система и съдържанието са записани на хард диск 40/80 GB, достъп до който имат само в специализираните сервизи на BMW и др.